Başhekim Yağız, yaklaşık bir yıldır klima sorununu çözmek için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Klimaları tamir etmeye çalıştıklarını, ancak verim alamadıklarını ifade eden Yağız, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden alınan görüş doğrultusunda mevcut soğutma grubunun tamirinin mümkün olmadığını raporladıklarını aktardı. Bu durum üzerine, yeni cihaz alımı için Sağlık Bakanlığı'ndan ödenek talebinde bulunduklarını açıkladı.

"Haziran sonunda çözüm bekleniyor"

Başhekim Yağız, klima sorununun çözümü için cihazların ihale sürecinin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, ihale sürecinin yasal bekleme süreleriyle birlikte Haziran ayı sonunda ilgili firmanın ikame cihazlarını hastaneye kurmasını beklediklerini ifade etti.

Hasta yakınları ve sağlık çalışanları rahat bir nefes alacak

Hastane içerisinde yaşanan klima sorununun çözülmesiyle, hasta ve hasta yakınları ile sağlık çalışanlarının daha rahat bir ortamda bulunmalarının sağlanacağı vurgulandı.

Vatandaşlar, sağlık hizmetlerinin kesintisiz ve sağlıklı bir şekilde verilebilmesi için bu sorunun en kısa sürede çözülmesini bekliyor.

Başhekim Yağız, İl Sağlık Müdürlüğü'nün ve ilgili yetkililerin iş birliği ile klima sorununu çözerek, hastane hizmetlerini daha verimli bir şekilde sunmayı hedeflediklerini belirtti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha