İşgal medyası, Filistin’in kuzeyindeki Yukarı Celile'de bulunan işgal altında ki Karmiel’de meydana gelen bıçaklı eylemde yaralanan iki siyonist askerden birinin öldüğünü bildirdi

Filistinli gencin düzenlediği eylemde ayrıca bir siyonistin daha yaralandığı ifade edildi.

Eylemi düzenleyen gencin, daha sonra işgal askerleri tarafından vurularak şehit edildiği, şehidin Celile'nin Kafr Nahaf köyünden Cevad Rabi olduğu bildirildi.

İbrani Kanal 14, bıçaklama olayının Karmiel bölgesindeki bir alışveriş merkezinin ikinci katında meydana geldiğini aktardı.

Eylem sonrası işgalciler şehidin evine baskın düzenleyerek babasını, annesini ve erkek kardeşi ile bazı akrabalarını esir aldı. İşgalciler, baskın sırasında evin çevresinde toplanan Filistinlilere de saldırdı.

HAMAS: Tek yol direniş!

İslami direniş hareketi HAMAS, eyleme ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu eylemin, işgal suçlarına verilen doğal bir yanıt olduğunu ve direnişin, Filistin halkını savunmanın ve haklarını korumanın tek yolu olduğunu vurguladı.

HAMAS, açıklamasında, "Bu sabah işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki Celile'de bulunan 'Karmiel' yerleşiminde siyonist işgal askerlerine karşı işgal altındaki toprakların içinden bir kahramanımız tarafından gerçekleştirilen bıçaklı eylem, işgalin suçlarına ve Gazze ile Batı Şeria'daki halkımıza yönelik kanlı saldırganlığa doğal bir yanıttır." dedi.

Açıklamanın devamında HAMAS, şunları kaydetti:

"Tulkarm, Cenin ve işgal altındaki iç bölgelerde işgale ağır kayıplar verdiren ve Gazze'deki Aksa tufanı operasyonunda, ordusunu küçük düşüren yiğit direniş operasyonlarının, bu cani işgale cevap vermenin ve Filistin halkımızın topraklarını özgürleştirme, kutsal mekanlarını savunmanın tek yolu olduğunu vurguluyoruz.

Kahraman halkımızı direnişi arttırmaya ve her yerde suçlu düşman askerleri ve terörist yerleşimcilerle çatışmaya ve işgalin davamızı tasfiye etme ve haklarımızı baltalama planlarına karşı koymaya devam etmeye çağırıyoruz." (İLKHA)

Kaynak: ilkha