HÜDA PAR’dan bir heyet, siyonist işgal rejimi tarafından Kudüs'te şehid edilen Türkiye vatandaşı Hasan Saklanan’ın taziyesine katıldı. 

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu üyesi Lokman Yalçın, Genel Merkez İstişare Kurulu üesi Süleyman Atmaca, ilçe başkanları ve beraberindeki partililer, Kudüs şehidi Hasan Saklanan'ın ailesine taziye dileklerini ileterek şehadetini tebrik etti.

Heyet ziyarette, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duaların ardından ailelere taziyelerini iletti.

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu üyesi Lokman Yalçın, burada bir açıklama yaptı.

Yalçın, Şehid Saklanan’ın naaşının siyonistlerin elinde bırakılmamasını ve memleketine getirilmesini talep etti.

“Bu eylem, hak ile batılın mücadelesidir”

Yalçın, “Malum olduğu üzere dün Filistin’de Hasan kardeşimizin israil terör şebekesinin askerleri tarafından şehid edilmesi üzerine bugün Urfa’da bulunan ailesine ve yakınlarına taziye ziyaretinde bulunduk. Elhamdülillah diyoruz. Bugün aslında bu yaşanan olay bize şunu gösteriyor ki yıllardır israil terör şebekesinin, siyonizmin bu bölgede özellikle Filistin üzerinde tüm İslam beldelerinde Müslümanlara ve insanlara yapmış olduğu vahşetin, cinayetlerinin aslında bir öfke patlamasıydı. Hasan kardeşimiz bireysel olarak yani bu Gazze’de, Filistin’de yaşanan zulümlere karşı göstermiş olduğu bir eylemdir. Bu eylem hak ile batılın mücadelesidir. Bu eylem bize şunu gösteriyor ki Siyonizm ve israil terör şebekesi dünyanın neresinde olursa olsun hiçbir zaman rahat bir şekilde ne sokakta ne caddede ne çarşıda ne pazarda gezemeyeceğini bir daha görmüş oldular ve bütün dünyada bunu görmüş oldu. Hasan kardeşimiz bunu tekrar onlara hatırlatmış oldu.” dedi.

“Bu taziye aslında bütün ümmetin taziyesidir”

Şehid Saklanan’ın taziyesinin ümmetin taziyesi olduğunu belirten Yalçın, “Bizler parti olarak tüm sivil toplum örgütleri, siyasi partiler Hasan kardeşimizin bu haklı davasının arkasındayız ve destekçisiyiz. Özellikle de ailesine rabbimizden sabırlar diliyoruz. Kardeşimizin şehadetini Allah kabul eylesin. Bu taziye aslında bütün ümmetin taziyesidir. Hepimizin taziyesidir. Türkiye’de ve ülke dışında ki Müslümanların bugün kalbi Urfa’da atmaktadır. Bihemi Taziye Evinde atmaktadır. Kalbimiz, yüreğimiz buraya gelenler ve gelemeyen tüm kardeşlerimiz onlarca, yüzlerce telefonla arıyorlar ve desteklerini bildiriyorlar. Bu duyarlılıktan dolayı desteklerini sunan tüm vatandaşlarımızdan, kardeşlerimizden Allah razı olsun.” diye konuştu.

“Şehidimizi bize teslim etsinler”

Devlete ve hükümete çağrı yapan Yalçın, “Biz Urfa halkı adına şunu diyoruz; Hasan şehidimizin naaşını istiyoruz, talep ediyoruz. Bu konuda hükümet ve devlet elinden geleni yapmak zorundadır. Şehidimizi bize teslim etsinler. Bu konuda ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Biz parti olarak da bunun takipçisi olacağız. Urfa halkı adına söylüyorum ki şehidimizi istiyoruz. Şehidimizi o siyonist barbarların elinde bırakılmasını asla istemiyoruz. Kesinlikle de buna müsaade edilmemelidir.” ifadelerini kullandı.

Şehid Saklanan’ın yakını ve Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Halil Yiğit ise yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere Gazze’de 6 aydan beri barbarca vahşice katliamlar yaşanıyor. Bütün Müslümanlar bu zulme karşı yekvücut olup içleri kan ağlasa da maalesef ellerinden bir şey gelmemekte. Hasan kardeşimiz bir vesileyle Kudüs’e gitmiş ve orada gördüğü manzara karşısında dayanamayıp israil askerlerine saldırarak vazifesini yerine getirmiş hissiyle davrandı. Bu şekilde çıkan arbede sonucunda şehadete kavuşmuş oldu.” şeklinde konuştu.

Şehid Hasan Saklanan için Eyüp Peygamber Camii karşısındaki taziye evleri bölgesinde bulunan Bihemi Taziye Evinde taziye kabulleri sürüyor. (İLKHA)

Kaynak: ilkha