7 Ekim'den bu yana devam eden fotoğraf sergisinde Filistin'de yaşanan soykırım ve vahşeti duyurmaya devam eden HÜDA PAR Adıyaman il ve ilçe başkanlıkları, Filistin gündemine dair vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor.

Adıyaman Halk Kütüphanesi yanında kurulan "Gazze Destek Çadırı ve Fotoğraf Sergisi"nin zulüm bitene kadar devam edeceğini belirten HÜDA PAR Gönüllüsü Mahmut Yıldırım, Müslümanların boykotu ve Gazze'yi gündemde düşürmemesi gerektiğini kaydetti.

"Zulmü duyurmaya çalışıyoruz"

Filistin'de işlenen zulmü duyurmaya gayret ettiklerini belirten Yıldırım,  "7 Ekim'den bu yana devam eden israil zulmü var oldukça bizler de HÜDA PAR olarak meydanlardan ayrılmadık ve ayrılmayacağız. Sadece söylemlerimizle değil eylemlerimizle de bunu ispat etmeye çalışıyoruz. Yaklaşık 7 aydır devam eden resim sergisi, basın açıklamalarımız, araç konvoylarımız, mitinglerimiz ve daha farklı çalışmalarımız bunun ispatıdır. Hazreti Ali'nin (Radıyallahu Anhu) dediği gibi 'Bir zulmü durduramıyorsanız, onu yayın.' düsturunca biz de resim sergimizi 7 Ekim'den bu yana devam ettiriyoruz." dedi.

"Duyarlılığı oluşan kardeşlerimiz oldu"

Fotoğraf sergisinin etkisiyle Filistin meselesine duyarlı hale gelen vatandaşların olduğuna dikkat çeken Yıldırım, "Adıyamanlı binlerce vatandaşımız şu ana kadar sergimizi ziyaret etti. Duyarlılığı oluşan kardeşlerimiz oldu. 'Hayra vesile olan hayrı işlemiş gibidir.' Düsturuyla biz de bu hayra otak olmak için yola çıktık. İnşallah bu işten hayrımızı alacağız diye düşünüyoruz. Peygamber Efendimizin 'Müslümanlar bir vücudun azaları gibidir.' hadisinden yola çıkarak Filistin'deki kardeşlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Onları zulme ve zalime terk etmek Müslümanlar için büyük bir vebaldir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha