Üniversitesinin güney meydanında toplanan Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü (BİSAK), üyesi öğrenciler, ellerinde farklı dillerde "Katil İsrail", "Filistin'e özgürlük" yazılı dövizler ve Filistin bayraklı balonlar taşıdı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Mustafa Ocak, işgal rejiminin Filistin'de senelerdir gerçekleştirdiği zulmün, 7 Ekim 2023'ten beri dünya kamuoyunda artan tepkiye rağmen devam ettiğini söyledi.

İşgal rejiminin 35 binden fazla insanı vahşice katlettiğini hatırlatan Ocak, işgalcilerin güvenli bölge olarak isimlendirdiği ve 1,5 milyondan fazla insanın mecburi olarak göç ettiği Refah bölgesine ABD desteği ile yeni bir katliam planladığını ifade etti.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri olarak Filistin halkının yanında olduklarını belirten Ocak, "Bugün de burada, ABD'de, siyonist rejimin zulmüne gösterdikleri tepki sebebiyle şiddete maruz kalan öğrenci ve akademisyenlere desteğimizi göstermek için toplandık. Yaşanan soykırıma ve soykırımın destekçilerine karşı protestolarında öğrenci ve akademisyenlerin yanındayız. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri olarak, bu insani ve vicdani başkaldırıya biz de katılıyoruz. Filistin'in izzetli halkına karşı işlenen insanlık suçunun bir an önce son bulmasını ve siyonist zalimlerin cezalandırılmasını yüce Allah'tan diliyoruz." diye konuştu.

Açıklamaların ardından işgalcilerin saldırılarında şehid olan Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılınıp dua edildi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha