Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllüleri, 21 Nisan Pazar günü otogar yanındaki mevlid alanında yapılacak "Cihad Önderi Hz. Muhammed (sav)" temalı Mevlid-i Nebi etkinliği öncesi yoğun bir çalışma başlattı.

Mevlid etkinliği dolayısıyla çalışmalarını hızlandıran Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllüleri, cuma namazı çıkışında halka Hazreti Muhammed'i (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem) konu alan kitaplar ve etkinliğe davet broşürler dağıttı.

Şehrin birçok yerinde etkinliğe davet için stantlar kuran Vakfın üye ve gönüllüleri, şehrin birçok cadde, kavşak ve bulvarlarına Peygamberi öven ve etkinliğe davet eden branda ve afişler astı.

Mevlid-i Nebi etkinliğine halkı davet etmek amacıyla anons araçlarının dolaşmaya başladığı Batman'da adeta bayram havası yaşanıyor.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörü Feyzi Aydın, yaptığı açıklamada, bu pazar günü saat 14.00'te otogar yanında Mevlid-i Nebi etkinliği gerçekleştireceklerini söyledi.

Feyzi Aydın

"Halkı etkinliğe davet ediyoruz"

Bununla ilgili çalışmalarının son aşamasına geldiklerini belirten Aydın, "Batman genelinde 80 binin üzerinde kitap dağıtımımız oldu ve halen de kitap dağıtımımız devam etmektedir. Özellikle ilçe ve köylerimizde hane hane dolaşıp el ilanlarımızla beraber Peygamberimizin hayatını konu alan kitapları takdim ederek kendilerini etkinlik alanına davet ediyoruz. Batman merkezde 6 farklı noktada açtığımız stantlarda kitap ve el ilanlarını halka dağıtarak onları etkinlik alanına davet ediyoruz." dedi.

"Etkinliği özlem ve hasretle bekliyoruz"

Bugün Cuma namazı sonrasında kentte bulunan tüm camilerde de kitap ve el ilanlarını dağıttıklarını ifade eden Aydın, "Aynı zamanda cuma günü itibariyle 3 ayrı anons aracıyla kentin her tarafına pazar gününe kadar gün boyunca insanları anons yoluyla mevlit etkinliğine davet edeceğiz. Bununla beraber Batman'da 75 noktada billboard çalışması, 50 farklı yere branda astık. 4 yıldan beridir özlem ve hasretle beklenen 'Cihad Önderi Hazreti Muhammed (sav)' temasıyla düzenleyeceğimiz etkinliğe tüm halkımızı davet ediyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha