7 Ekim’den bu yana Filistin’de yaşanan insanlık dışı soykırım nedeniyle bir araya gelen Ağrılılar, sloganlar eşliğinde yaşanan soykırımı protesto etti.

Ağrı Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından, Ağrı Merkez camii önünde gerçekleştirilen basın açıklaması vatandaşların yoğun katılımlarıyla gerçekleşti.

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan’ın açılış konuşmasının akabinde toplanan gurup adına açıklama metnini Ağrı Umut Kervanı Dernek Başkanı Muhammet Arif Yılmaz okudu.

Yılmaz okuduğu açıklama metninde şu ifadelere yer verdi:

"İşgalciler Gazze halkını kadın çocuk demeden gözlerimizin önünde acımasızca katlediyor"

"İsrail işgal güçlerinin, Filistin halkına uyguladığı soykırımın 193. Günündeyiz. Katil İsrail, Amerika’dan aldığı açık destekle tam 7 aydır Gazze halkını kadın çocuk demeden gözlerimizin önünde acımasızca katlediyor. İşgalci İsrail rejimi, 57 Müslüman ülkenin değerini çiğneyerek onların umursamaz tavrını fırsat bilerek en canice yöntemlerle Gazelli Müslüman kardeşlerimize soykırım uyguluyor. İsrail, güvenli bölge deyip Refah'a sığınan kardeşlerimize de kapsamlı bir saldırı yapacağını söylüyor. Açlıkla boğuşan çocukların o feryatları, İsrail’le ticareti ve siyaseti kesmeyen sermaye ve iktidar sahiplerine ve sesiz kalan Müslümanların kalplerine bir vicdan oku gibi saplanmalıdır. Bugün açlıktan ölen her çocuğun feryadı, her annenin ağıdı ve her babanın çaresizliği bize İslami değerlerimizi ve kardeşliğimizi hatırlatmalıydı. Bu acılara bu kadar kolay alışmamalıydık. Bu soykırımı her gün televizyondan canlı olarak izleyen bu 57 İslam ülkesinin sessizliğini görüp utanıyoruz ve kahroluyoruz. Hiçbir siyasi ve ekonomik kazanım vahşice katledilen bu çocuk ve kadınların değeri olamaz. Bu islam ülkelerinin yalnızca işgal devletine petrol sevkiyatını durdurmaları dahi İsrail’i ateşkese zorlardı. Bizler buradan tüm açıklığıyla ilan ediyoruz, Ülkemizin Gazze’ye gönderdiği insani yardımları takdir etmekle beraber, bu gün eğer hala İsrail’le ticaret devam ediyorsa bunun sorumlusu siyasi iktidardır. Bu konuda İsrail’le olan ticareti azaltmak değil de limanları İsrail’e giden tüm gemilere kapatmalıdır. En azından Uluslararası Adalet Divanının verdiği kararı gerekçe göstererek İsrail’le olan ticareti bir an önce durdurmak zorundadır. Zira İşgal devletinin soykırımcı saldırganlığını durdurmanın en önemli ayaklarından biri budur. Bunun yanında İsrail i devamlı koruyup destekleyen Amerika ve NATO nun etkisinden artık kurtulmalıdır. En azından bu soykırım bitene kadar Kürecik radar üssü ve incirlik üssünü kapatmalıdır. Bugün artık kınamalar yeterli değildir. Gazze’ye yönelik soykırım hakkında saydığımız somut, fiili etkili ve gerçek adımları atmak zorundadır. Buradan hükümetimize seslenerek tekrardan diyoruz ki: Bu soykırımı durdurabilecek daha güçlü ve sonuç alıcı bir irade kuşanmanız, İsraillin güvenliğini sağlayan hava ve radar üslerini kapatmanız, kardeşlerimiz katledilirken İsrail ile olan tüm ticareti kesmeniz biz sivil toplumun en temel beklentisidir. Ya izzetli bir şekilde Gazze nin kurtulmasına yardım edersiniz ya da tarihin, insanlığın ve Allah’ın huzurunda acizlik damgası vurulmuş olanlardan olursunuz."

Konuşmalarının devamında Müslüman halklara seslenen Yılmaz, "Buradan bir çağrımız da Müslüman halkımızadır. Sizler rahat evinizde otururken Gazzeli kardeşleriniz bombalarla parçalanıp açlıktan ölüyor. Onların acılarına asla alışmayınız. Boykotu asla bırakmayınız. Çocuklarınıza Kudüs ve Mescidi Aksa’yı anlatıp bilinçlendiriniz. Malınızla, dualarınızla ve haykırışlarınızla onlara destek olmayı asla terk etmeyiniz. Gazze’nin direnen halkı başta olmak üzere, İsrail’e ve destekçilerine karşı direnen herkesi selamlıyoruz. Gücü yettiğince boykota devam eden ve mazlum Filistin’in sesi olan tüm halkları selamlıyoruz. Sattığı evininin tüm parasını, Gazzeli kardeşlerimize gönderip onlara çadır alan Ağrılı hemşerimizi buradan tekrar selamlıyoruz." dedi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha